De orthoassistente cursus is een cursus programma voor de tandarts assistente die de orthodontist en /of de tandarts ondersteunt bij de orthodontische behandelingen van patiënten.

De volledige cursus wordt gegeven in 2 blokken bestaande uit:

– Voorbereiding van het behandelplan.
– Bespreken van het behandelplan, het management rondom de orthodontie patiënt en het plaatsen van de apparatuur en behandelvoortgang.
– Voortgang draden, aanbrengen posts, elastieken, coil’s etc.
– Het verwijderen van de apparatuur en de retentie van de orthodontische behandelingen.

Module 1

Om een behandelplan op te stellen heeft de orthodontist/tandarts informatie over de patiënt nodig. Deze informatie omvat gezichtsfoto’s, röntgen informatie, informatie over de gezondheid van tanden en kiezen en modelinformatie. Het verzamelen van deze informatie zal deels uitgevoerd worden door de orthodontist/tandarts en deels door de assistente. Vooral het maken van gezicht- en gebitfoto’s, het nemen van (al dan niet digitale scan) afdrukken en het vervaardigen van röntgen foto’s, conform de vereisten volgens de wet BIG en de kernenergie wet, worden in dit blok onderwezen. Tevens wordt de assistente getraind om de patiënt uit te leggen waarom deze informatie wordt verzameld en wat met deze informatie vervolgens wordt gedaan. Tijdens deze dagen wordt er door de cursist zelf geoefend in het maken van de afdrukken en het maken van de foto’s; daarnaast zal er een live demonstratie te volgen zijn waarbij tips and tricks gegeven zullen worden betreffende de plaatsing van Insignia apparatuur.

Module 2

De assistente leert de verschillende technieken van Insignia. Zij leert de apparatuur op een correcte wijze conform het ontwerp van de orthodontist/tandarts te plaatsen. Zij kan de patiënt instrueren in het gebruik en onderhouden van de apparatuur. Ook leert de assistente bij elke visite de opdracht van de orthodontist/tandarts op juiste wijze te interpreteren en kan zij uitleg geven aan de patiënt betreffende de verschillende fases in de behandeling. Zij controleert of de planning correct  verloopt.  Verder wordt de voortgang van de behandeling besproken:

– Wanneer worden welke draden gebruikt.
– De functies en mogelijkheden van de elastieken.
– Het nut van de minimolds.
– Alle overige handelingen die bij het ortho proces horen.

Ook leert de assistente in deze module de vaste apparatuur te verwijderen en kan zij op zorgvuldige wijze de lijmresten verwijderen. Zij kan retentie apparatuur plaatsen, kent de verschillende retentie protocollen en kan deze aan de patiënt uitleggen. Zij kan de patiënt instrueren over de wijze waarop de stand en positie van de elementen kan worden behouden voor de toekomst en heeft kennis over de recente inzichten in stabiliteit en retentie van een orthodontisch behandelresultaat.

 • Module 1
  27-03-2020 - 28-03-2020
  09:00 - 17:00
 • Module 1
  11-09-2020 - 12-09-2020
  09:00 - 17:00
 • Module 2
  19-06-2020 - 20-06-2020
  09:00 - 17:00
 • Module 2
  20-11-2020 - 21-11-2020
  09:00 - 17:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Telefoon locatie +31652621907

Locatie website:

Adres
Eschpark 9, Lichtenvoorde, 7131TG, Netherlands

Beschrijving:

Integrated Dentistry bevindt zich in

Tandheelkundig Centrum Verhagen Volledig Mondzorg
Eschpark 9, 7131TG Lichtenvoorde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.