Over ons
Over ons
Contact
    Het Integrated Dentistry cursuscentrum
  • Integrated Dentistry, opgericht in 2003, verzorgt basis-opleidingen, specialisatiecursussen en nacholingscursussen voor het volledige tandheelkundige team: assistentes, mondhygienisten,orthodontisten en tandartsen
  • Integrated Dentistry is een opleidingsinstituut dat is gespecialiseerd in het integreren van de verschillende deelgebieden van de tandheelkunde (combineren en integreren van specialisaties en sub-specialisaties in de dagelijkse praktijkvoering zonder daarbij het overzicht te verliezen).
  • op deze locatie heeft men altijd directe beschikking over een auditorium en  nog belangrijker alle klinische faciliteiten. Live patienten behandelen en live trainingen zijn daarom ook mogelijk. Kortom; alles onder één dak.

Integrated Orthodontics

  • Integrated Dentistry traint samen met de "European Academy of Integrated Orthodontics" tandartsen en orthodontisten om orthodontische technieken en denkwijzen in hun alledaagse praktijkvoering te integreren waardoor het aantal behandelopties wordt vergroot.
  • De EAIO is dat onderdeel van Integrated Dentistry dat zich specifiek toelegt op de orthodontie. In de hedendaagse tandheelkunde bestaat er een trend van specialisatie en subspecialisatie met als gevaar dat de behandelaar de helikopterview verliest en niet alle problematiek in het juiste perspectief kan plaatsen.

 Het ontstaan van Integrated Dentistry en Integrated Orthodontics
  • geinspireerd door het ontbreken van een adequate opleiding en continu nascholing voor practiserend tandarts/orthodontisten
  • vanwege het ontbreken van de mogelijkheid voor orthodontisten om zich in Nederland te bekwamen in de lasertechnologie, die van pas komt bij het afbehandelen van een orthodontische patient.
  • scholing voor preventie assistenties liep vaak vast op klinisch onderwijs en gebrek aan geschikte patiënten: voor onze klinische cursussen is het daarom niet nodig eigen patienten in te brengen...
Integrated Dentistry ZoekenInloggen