Seminar 2

Veel orthodontisten en tandartsen zijn opgeleid om patiënten vooral te beoordelen aan de hand van de laterale schedelopname en gebitsmodellen. Door een verbetering van de technologie en van de behandeltechnieken kunnen patiënten nu wezenlijk beter worden behandeld. Bij de beoordeling wordt tegenwoordig veel meer rekening gehouden met de lange termijn effecten (groei en veroudering) op zowel het profiel, de boogbreedte en de faciale ondersteuning van de weke delen.

In dit seminar worden verschillende mogelijkheden voor de non-extractie therapie worden besproken. Daarnaast worden de biomechanica, de volgorde en keuze van draden en de draadeigenschappen van Stainless steel, TMA of copper Nitinol draden uitvoerig besproken. De kunst van de klinische orthodontie is om een evenwicht te creëren tussen de behandel mechanica en een biologisch verantwoord krachtensysteem. De protocollen voor frictieloos behandelen zullen worden uitgelegd en vergeleken met de traditionele orthodontie.

Seminar 2 non extractie

Het Insignia systeem, met zijn geïndividualiseerde zelfligerende brackets, zijn high-tech lage krachten CuNiTi draden en de minimaal invasieve behandelprotocollen bieden zowel behandelaar als patiënt vele voordelen. Dit passief zelfligerende systeem heeft klinisch bewezen dat de behandeltijd wordt gereduceerd, betere en mooiere resultaten oplevert en het comfort voor de patiënt verhoogt (Profitt cs). Deze filosofie wijst er duidelijk op dat een therapie louter gebaseerd op modellen en harde weefsel cephalometrie volledig voorbijgaat aan het belang van de weke delen en de faciale harmonie. Het Insignia SL systeem biedt een uniek mechanisch systeem, dat het mogelijk maakt dat de spieren van de tong, de aangezichtspieren en de botfysilogie samenwerken met lage krachten in de mechanica. Deze lage krachten geven juist meer comfort, minder extracties en geen noodzaak voor de extreme krachten bij latere “rapid palatal expansion”. Expansie is wel vaak nodig in de orthodontie. De verschillende methoden van expansie met hun respectievelijke voor- en nadelen zullen worden behandeld.

Studiebelasting

Per seminar; studiebelasting: 18 contacturen en 4 zelfstudie uren

 • Seminar 2 dag 1
   25-01-2024
   09:00 - 17:00
 • Seminar 2 dag 2
   26-01-2024
   08:30 - 17:00
 • Seminar 2 dag 3
   27-01-2024
   08:00 - 12:00
Details Prijs Aantal:
Enkel Seminar €1.400,00 (EUR)  
Basis Seminars 1 t/m 6 €7.200,00 (EUR)  
Basis Seminars 1 t/m 3 €3.600,00 (EUR)  
Basis Seminars 4 t/m 6 €3.600,00 (EUR)