Nieuws
Nieuws

Laatste nieuwsberichten


14-9-2013 Integrated Orthodontics gaat 1 daagse update seminars verzorgen over verschillende ortho onderwerpen

Vanaf eind 2013  hebben we weer Update Seminars opgenomen in ons programma. Want na 10 jaar is er wel wat veranderd in de orthodontie. Het opnieuw volgen van een hele cursus serie is daar niet voor nodig, maar toch kan het prettig zijn die veranderingen en gewijzigde concepten even panklaar voorgeschoteld te krijgen. Niet alleen aan de veranderingen wordt aandacht geschonken: er zijn ook verschillende interessante nieuwe ontwikkelingen, zoals de TADs(orthodontische implantaten) en de PAOO(periodontally accellerated osteogenic orthodontics) waar we bij stil staan.  


14-9-2013 In mei 2014 organiseert Integrated Dentistry haar lustrumsympoisumDe masterclass 2014(9 en 10 mei) zal geheel in het teken staan van het team concept. Ter gelegenheid van het tweede lustrum van het cursuscentrum wordt in Kasteel de Engelenburg in Brummen een symposium georganiseerd met verschillende sprekers, Zij zullen  over verschillende onderwerpen binnen de orthodontie, praktijk management, preventie en parodontologie spreken voor tandartsen, orthodontisten en hun medewerkers(assistentes, ortho-assistentes, preventie of paro-assistentes en mondhygienisten). Het definitieve programma wordt later bekend gemaakt.


2-7-2013 Nieuwe inschrijving voor cursus serie 2014 is geopend.

Het is vanaf nu weer mogelijk in te schrijven voor de nieuwe cursus serie die in januari 2014 weer van start gaat. De serie wordt in het Nederlands gegeven in Nederland in ons eigen cursuscentrum. Dat biedt voordelen omdat de kliniek direct gekoppeld is met het centrum waardoor behandelingen life gevolgd kunnen worden en het niet slechts een theoretisch gebeuren wordt. Natuurlijk is het mogelijk seminars apart te volgen, maar juist het totaal maakt de serie interessant. U wordt aan de hand van uw eigen casussen(zonder extra bijkomende kosten) begeleid in de orthodontische behandeling. Extra toegevoegde waarde is de Integratie van de orthodontie in uw dagelijkse praktijk. Parodontologie, implantologie en gnathologie komen aan bod: u wordt getraind door een gedifferentieerde tandarts implantoloog, gnatholoog, door kaakchirurgen en door een orthodontist. Uniek in ons programma is het sociale aspect: naast kennis vergaren wordt ruim aandacht geschonken aan het onderling contact en worden gemeenschappelijke diners verzorgd. Stuur ons een email (cursus coördinator: talitha@integrateddentistry.nl) en u krijgt bericht. Maximaal aantal deelnemers: 20 personen


2-7-2013 Op zes september 2013 wordt de Insignia masterclass gehouden.

Een unieke gelegenheid om goed voorbereid over te schakelen naar een zelfligerend systeem dat uniek is en gebruik maakt van individueel aan de patiënt aangepaste technieken. De kans om optimaal te delegeren en weinig aan het toeval over te laten. Consistent de juiste bracket plaatsing, ook als een bracket tijdens de rit eens los mocht raken. U wordt meegenomen in de wereld van de digitale orthodontie, voorspelbaar werken, optimaal delegeren en u krijgt de tips en tricks om het programma goed in te passen in uw alledaagse orthodontische praktijk voering. De cursus is een aanrader voor zowel orthodontisten als tandartsen met ervaring in de orthodontie. Collegae die u voorgingen bij voorgaande masterclasses waren onverkort enthousiast over het systeem en over de inhoud van de cursus.


28-12-2011 13:37 - Cursus orthodontie

De cursus orthodontie voor tandartsen gaat van start op 12 januari.
De assistenten van betreffende praktijken zullen worden uitgenodigd.


19-3-2012 - Een seminar volgen?

De orthodontie is een vakgebied dat in beweging blijft, letterlijk en figuurlijk. Nieuwe inzichten ontstaan en worden getoetst, goed onderzoek is spaarzaam maar doet dogma´s wel verdwijnen. Cursisten van Integrated Orthodontics seminar serie kunnen tegen logistieke kosten bij blijven door een seminar te herhalen om op de hoogte gebracht te worden van de laatste ontwikkelingen. Voor de cursisten die de serie compleet hebben gevolgd worden daarvoor slechts logistieke kosten berekend.

Volledig seminar inclusief hand-out 150 euro, 2 dagen inclusief hand-out 120 euro en 1 dag incl. hand-out 75 euro. Lunch, koffie thee natuurlijk inclusief.


1-4-2012 - Aardige link

Voor iedereen die de gedachte ondersteund dat extracties nagenoeg alleen geïndiceerd zijn binnen de orthodontie als dit ten goed komt aan het gezicht is het aardig eens een kijkje te nemen op de website www.damagedfaces.com.


27-4-2012 In office begeleiding

Vanaf mei 2012 bestaat de mogelijkheid om assistentes mee te laten kijken bij de verschillende orthodontische behandelingen. Na de behandeling is er dan uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen. De kosten per assistente bedragen 50 euro. Tevens is het mogelijk uw preventie assistente extra te trainen door haar mee te laten lopen in office met onze mondhygiënist Silvia van Hagen. Een dagdeel in-office training voor uw assistente kan in overleg plaats vinden met Silvia en de kosten bedragen 75 euro.


1-6-2012 Laser cursrsus: introductie laser in de tandheelkunde: implementatie en veiligheid

Op 14 juni organiseren we een cursus voor onze cursisten en overige geïnteresseerden betreffende de laser. De cursus geeft een overzicht van de laser applicaties en biedt  verder inzicht in welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Tijdens de cursus zullen vele applicaties getoond worden via video. Laser applicaties die aan bod komen zijn applicaties in de parodontologie, chirurgie, esthetische tandheelkunde(bleken) , orthodontie en het prepareren van harde substanties met de laser.

Er zijn aan deze cursus geen kosten verbonden.

Aanvang 19.00: graag wel van te voren inschrijven bij talitha@integrateddentistry.org.

Integrated Dentistry ZoekenInloggen